14 Ağustos 2011 Pazar

Wilfred



Yalnızsınız, umutlarınız tükenmiş, sevmediğiniz bir mesleğiniz var ve işsizsiniz. Tek çare ölüm gibi görünüyor. Bilgisayarda yazılmış bir intihar notu ve avuç dolusu hapla işinizi halledip kendinizi yatağa bırakıyorsunuz ama şimdiye dek hiç yaver gitmemiş olan şansınız yine yaver gitmiyor; ilaçlar kız kardeşinizin verdiği plasebo etkili şeker, üstüne üstlük uykunuz da kaçıyor ve sabah kapınız çaldığında gelen seksi ve güzel yan komşunuzun karşısına mosmor gözlerle çıkıyorsunuz. Karizma da elden gidiyor yapacak bir şey yok ama o da ne; komşunuzun yanında duran gri kürklü kostüm giymiş, insandan bozma dev gibi bir yaratık var. Komşunuz Jenna size yaratığı köpeği Wilfred olarak tanıştırdığında aldığınız hapların yan etkisidir diye düşünüyorsunuz haklı olarak ama hapların yan etkisi yok. Jenna Wilfred’ı size emanet ederek işe gidiyor, Wilfred eve giriyor, su istiyor. Bardakta mı kasede mi vereceğinize karar vermeye çalışırken kafayı yediğinizi düşünüyorsunuz. Wilfred gerçekten köpek mi, köpekse nasıl konuşuyor hatta karşınızda baya baya esrar çekiyor yahu! İçiniz geçiyor ve Wilfred’ın yanındaki koltukta uykuya dalıyorsunuz.

Evet Wilfred bir köpek, hayır Wilfred’ı sizden başka kimse bu şekilde görmüyor ve evet maalesef Wilfred hayatınızı zindana çevirecek!

İnanılmaz bir senaryo ve ayakta alkışlanacak bir oyunculukla Wilfred’ın bakıcısı Ryan’ı canlandıran Elijah Wood ve de Wilfred’a hayat veren Jason Gann, köpeklerin dünyasını insanlarınkiyle birleştiren ve sizi gülmekten komaya sokan bir diziyle karşımızda. Daha önce Avustralya’da yayımlanan Wilfred Amerikan versiyonuyla bu sene hayranlarıyla tekrar buluştu. Jason Gann her iki versiyonda da Wilfred’ı canlandırırken Elijah Wood inanılmaz oyunculuğuyla kadroya yeni dahil oldu. İkili televizyon tarihinin en komik çiftli olmaya şimdiden aday; aralarında inanılmaz bir uyum var ve o kadar doğallar ki zaman zaman rol yapmadıklarını bile düşünebilirsiniz.

Ryan ve Wilfred arasındaki garip ilişki, insan ve köpek arasındaki ilişkiye oldukça benziyor. Yalnız Wilfred bildiğimiz köpeklerden olmadığından tarzına alışmanız biraz zaman alabilir zira kendisi hırsızlık yapmak, yalan söylemek, etrafı kırıp dökmek, oyunlarda hile yapmak, esrar çekip sigara ve bira içmek gibi anca kötü köpeklerde görebileceğimiz bir mizaca sahipken Ryan yeri geldiğinde Wilfred’den yumruk yiyor, evini, yatağını ve yemeğini onunla paylaşıyor, kötü emellerine alet oluyor hatta onun için binlerce dolarlık cezaları bile ödüyor. Ryan’ın Wilfred’a neden katlandığını merak edebilirsiniz, kesinlikle saf olduğundan değil hayatının amacını bulmuş olduğundan.


Harika oyuncularla değişik ve eğlenceli bir dizi izlemek isterseniz Wilfred tam aradığınız dizi. Her bölümde gülmek hatta kahkaha atmak da garanti, benden söylemesi.

Hiç yorum yok:

Apple Airtag ile Kedi Takibi

  Özellikle yaşadığımız 6 Şubat depremi sonrası, dostlarımızın ve çocuklarımızın kaybolma riskini ortadan kaldırmak bir ihtiyaçtan öte gerek...