20 Kasım 2016 Pazar

Kral Katili


Merakla beklediğim Cadı Avcısı'nın devam kitabı Kral Katili'ni nihayet okuyabildim. Konusundan kısaca bahsetmem gerekirse; Kral Katili'nde Elizabeth'in karşısında krallığını tüm ülkeye ilan etmiş ve reformistlere savaş açmış olan Lord Blackwell var. Elizabeth'in yanında mühürüyle hayatını kurtardığı John, Nicholas, Fifer, Peter ve Schuyler olmasına rağmen aldığı yaralar nedeniyle zayıf düşmüş, mühürünün gitmesiyle yenilmezliğini kaybetmiş, bedenen yetersiz ve nasıl savaşacağını bilmiyor. Saldırılar artınca Elizabeth'in Blackwell'in peşine düşmekten başka şansı kalmıyor ama bilmediği bir şey var o da Blackwell'in de Elizabeth'in peşine düştüğü.

Kral Katili tatmin edici bir devam kitabı diyebilirim. Kitap başlarda ilk kitabı aratsa da sonradan ritmi düzeliyor.  Olaylara ara verilmeden karakterler bozulmadan birinci kitabın bittiği yerde hemen ikincisi başlıyor. Heyecan olarak ilk kitabın seviyesine ulaşamasa da ideal bir gelişme kitabı Kral Katili ama devamı gelecek mi belirsiz. Devamı gelmeyecekse final kısmı biraz sönük kalmış fakat özellikle akılda soru işaretleri bırakan karakterlerin akıbeti üçüncü bir kitapta gayet güzel işlenebilir. Bunların yanında kitabın asıl meselesi olan savaşın biraz kısa tutulduğunu düşünüyorum ama genele baktığımda kitabı okurken sıkılmıyorsunuz o nedenle çok da göze batmıyor.


Ortaçağda geçen cadı hikayelerini, büyüyü, fantastik savaşları, kraliyet hikayelerini sevenlerin şans vermesi gereken bir seri Cadı Avcısı ve Kral Katili. Okuması kadar izlemesi de keyifli olacaktır düşüncesiyle diziye veya sinemaya uyarlanmasını bekliyorum. 2016'nın okuması keyifli, eğlenceli serilerinden biri oldu benim için. Kafam dağılsın, okurken de fazla düşünmeyeyim, heyecanlanıp eğleneyim diyenler kaçırmamalı.


BKumbay - 20.11.16


2 yorum:

Profesör dedi ki...

Şahsen dediklerine katılıyorum. Öncelikle final yok denilecek kadar saçma olmuş. Sonra savaş kısmı 2 sayfa ya sürdü ya sürmedi. Cadı, büyü, canavarlar yok denecek kadar az anlatılmış. Fantastik tür içinde son sıralarda olacak bir kitap bence.

Llamrei (Burcu Kumbay) dedi ki...

Evet kitap sanki aceleye getirilmiş gibi, normalde savaş kısmından ayrı bir kitap bile çıkarılabilirdi.

Apple Airtag ile Kedi Takibi

  Özellikle yaşadığımız 6 Şubat depremi sonrası, dostlarımızın ve çocuklarımızın kaybolma riskini ortadan kaldırmak bir ihtiyaçtan öte gerek...