25 Şubat 2019 Pazartesi

Gizemli Yabancı

Gizemli Yabancı - The Mysterious Stranger
Mark Twain
Sayfa sayısı: 158, Yayım Yılı: 1898, Çevirmen: Batuhan Taş
Baskı Yılı: 2017, Alakarga Yayıncılık

Bir gün hiç olmadık bir yerde beklenmedik bir anda karşısınıza gizemli bir yabancı çıksa ve size insanlığı anlatsa, gezegeni, hayvanları, iyi ve kötünün, ahlak ve erdemin, yalan ve ihanetin hikayesini, sizin hikayenizi; anlattıklarının doğru olduğuna inanmak istemeseniz ama doğru olduğunu bilseniz, karşınızdakinin Şeytan olduğunu bilseniz ne yapardınız? Nikolaus, Seppi ve Theodor Şeytan’a hayran kalıyor, anlattığı şeylere inanmak istemeseler de gerçeklere karşı koyamıyor ve insanlıklarını sorguluyorlar, hikaye de bunun üzerine kurulu bir güç savaşını konu alıyor; Yalanın doğruyla, savaşın barışla, insanın insanla mücadelesini.

Gizemli Yabancı’yı okumak, Şeytan’ın hitap ettiği insanlardansanız eğer, gerçekleri tokat gibi yüzünüze çarpıyor. Hikaye beni çok üzdü, utandırdı, sinirlendirdi; çaresizce okudum. Her sayfasından, her satırından ders çıkarılabilecek bir Mark Twain hikayesi. İnsanın bakış açısını değiştiren, kendini ve insanlığını sorgulatan kitaplardan.

‘... Ama başka bir hayatta? Başka bir hayatta karşılaşacağız değil mi?
Tüm sakinliğiyle ve ciddiyetiyle tuhaf bir yanıt verdi Şeytan. ‘Başka bir hayat yok.”’

Burcu Kumbay, 23.02.2019

Hiç yorum yok:

Apple Airtag ile Kedi Takibi

  Özellikle yaşadığımız 6 Şubat depremi sonrası, dostlarımızın ve çocuklarımızın kaybolma riskini ortadan kaldırmak bir ihtiyaçtan öte gerek...