24 Ağustos 2011 Çarşamba

The Dark Tower: The Wind Through the Keyhole


Kitabın içeriği ile ilgili özet bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.

THE WIND THROUGH THE KEYHOLE Kara Kule’yi bulma macerasındaki Roland’ın genç ve yaşlı halini görebileceğimiz hikâye içinde bir hikâye kitabı. Seriyi bitirmiş okuyucular Roland ve Ka-Tet’inin Emerald City’den ayrışılından Calla Bryn Sturgis’in sınırına varana dek yaptıkları yolculuğu keşfedecekler.

Roman “Matruşka” diyebileceğimiz bir kurguya sahip; hikâye içinde hikâye ve onun da içinde hikâye şeklinde tanımlanıyor. Kara Kule 4 ve 5 arasında yerini alacak olan kitap Roland ve Ka-Tet’inin Işının Yolu’nda önlerine çıkan zorluklara karşı gelmeleri üzerine yoğunlaşıyor. Roland kitapta silahşörlüğünün ilk zamanlarından, annesinin ölümünü izleyen suçluluk duygusu içindeki ilk yılından bir hikâye anlatacak. Babası tarafından tehlikeli bir şekil değiştirici olan “skin man”i sorgulamak için yollanan Roland, canavarın son katliamının hayatta kalan tek tanığı cesur fakat korkmuş bir çocuk olan Bill Streeter’ı himayesinde korumaya alır. Roland kendisi henüz çok genç olmasına rağmen çocuğu annesinin ona yatarken anlattığı Eld’in Kitabı’ndan bir hikâye olan "The Wind through the Keyhole” u anlatarak sakinleştirmeye çalışır. “Kimse hikâyeler için çok yaşlı değildir” der Bill’e. “Erkek ve delikanlı, kadın ve genç kız, hepimiz hikâyeler için yaşarız”. Ve hikâyeler de böyledir, onlar da bizim için yaşarlar.

Kayipdunya.org / 24.08.11




Hiç yorum yok:

Apple Airtag ile Kedi Takibi

  Özellikle yaşadığımız 6 Şubat depremi sonrası, dostlarımızın ve çocuklarımızın kaybolma riskini ortadan kaldırmak bir ihtiyaçtan öte gerek...