21 Şubat 2009 Cumartesi

Eleventh Hour



Saatler bilinmezliğin, 12’sinden bir saat öncesini; 11′i gösterirken Dr. Jacob Hood kimsenin anlam veremediği bir olayı daha çözüyor. İşte dizimiz: “Eleventh Hour” karşınızda! Yapımcısı Jerry Bruckheimer (CSI, Without a Trace, Cold Case,) olan “Eleventh Hour”, aslında bir İngiliz yapımı ve başrolde Patrick Stewart’ın olduğu dizinin yeniden çevrimi. Büyük bir bütçeyle çekilen yeni versiyon, kalitesiyle kendini belli eden son yılların en iyi bilimkurgu maceralarından biri.




“Eleventh Hour”, kalabalık bir kadrosu olmayan ama karakterlerin zengin yapısıyla bu kusuru telafi eden bir dizi. Ana karakter, Dr. Jacob Hood, dahi sıfatını tam olarak hak eden bir bilim adamı. Sosyal yanı da bir hayli güçlü olan Hood, FBI’a bilinmeyen dosyaları çözmekte yardım ederek danışmanlık yapıyor. Karısını kanser yüzünden kaybeden Hood, acısıyla başa çıkabilmek için kendini bilime adamış ve insanlara değer veren, empati yani kuvvetli, esprili bir dahi. Dr. Hood, FBI için o kadar önemli ki; özel ajan Rachel Young tarafından nereye gitse takip ediliyor. Rachel Young; genç, güzel, başarılı ve akıllı bir FBI ajanı. Dr. Hood’u korumasının yanında bazı davalarda ona ilham periliği yaparak bilinmezlerin gün yüzüne çıkmasına yardımcı oluyor. Hood ve Young, çok iyi anlaşan iki ortak. Aralarındaki esprili ve hafif duygusal ilişki de diziye renk katıyor.




“Eleventh Hour”da karşımıza çıkan bilinmez olaylar; X-Files’da gördüklerimizin aksine makul ve mantıklı nedenlere dayanan ama nadir görülen, bilim ile açıklanabilecek türden. Esrarengiz bir kaynaktan su içen ve iyileşen kanserli çocuk, yaz sıcağında sahilde buzdan heykel halinde bulunan donmuş kız, dahiye dönüşen otistik çocuklar, içenlere cinayet işletebilen su bu olaylardan sadece bir kaçı. Senaryo, bilime dayalı olduğundan teknik terimler içerebiliyor. Ama Hood olayları, Young’a ‘dilimizde’ açıklarken her şeyi gayet net bir şekilde anlayabiliyoruz. Bu yönüyle insana çok ilginç bilgiler veren, bilimkurgunun sınırlarında gezinen “Eleventh Hour”; özellikle, genetik ve tıp alanında güncel bilgiler de içeriyor.




“Eleventh Hour”un oyuncularına gelirsek; Dr. Jacob Hood rolünde sinemaseverlerin oldukça yakından tanıdığı usta bir oyuncu var; Rufus Sewell (The Illusionist, Dark City, A Knight’s Tale). Filmlerde genelde kötü adam olarak izlediğimiz Sewell, “Eleventh Hour”da bu tiplemeye tamamen zıt bir karakterde karşımıza çıkıyor. Usta İngiliz aktör rolünün hakkını sonuna kadar vererek harika bir oyunculuk sergiliyor. Özel Ajan Rachel Young rolündeki Marley Shelton (Pleasantville, Planet Terror - Grindhouse, W.) da sinemanın tanıdık yüzlerinden. Kararlı, inatçı, sert ve duygusal Rachel Young’ın hakkını veren Shelton, Sewell ile çok iyi uyum sağlıyor.


Dizi izlerken; kaliteli bir yapım, çok iyi bir oyunculuk, akıllı bir senaryo, biraz bilim, biraz da heyecan arıyorsanız “Eleventh Hour”u severek izleyeceğiniz yapımlardan biri olacaktır. Özellikle, Rufus Sewell hayranlarının kaçırmaması gereken bir yapım.


Yayıncı Kanal: CBS
Tür: Bilim-Kurgu, Macera, Suç ve Polisiye
Süre: 60 dk.
Kadro:
Rufus Sewell - Dr. Jacob Hood
Marley Shelton - Ajan Rachel Young
http://www.dizidizi.net/eleventh-hour/ 22 Şub 2009-08:47 | Llamrei (B.Kumbay)

Hiç yorum yok:

Apple Airtag ile Kedi Takibi

  Özellikle yaşadığımız 6 Şubat depremi sonrası, dostlarımızın ve çocuklarımızın kaybolma riskini ortadan kaldırmak bir ihtiyaçtan öte gerek...