4 Nisan 2010 Pazar

Clash Of The Titans


Avatar ve Clash Of The Titans arasında tek fark 4 benzerlik bul deseler;

1. İki film de fantastik türünde
2. Başrolde Sam Worthington
3. Muhteşem soundtrackler
ve 4. İkisi de sinemada izlenmesi gereken filmler.

Tek farka gelirsek; Clash Of The Titans şişirilmemiş, abartılmamış, yedi, düvelde reklamlarla duyurulmamış, herkesin kendini izlemek zorunda hissetmediği film gibi bir film.

Avatar hayranları bana tepki gösterecek ve hatta ciddi cevaplar gelebilir bu yazıma ama içimden geçen bu. Clash Of The Titans; Avatar'daki hayalkırıklığım üzerine içimden döktüğüm göz yaşlarını kat ve kat dindiren bir film oldu. Sinemada ne zamandır böyle harika bir film izlememiş; sinemada olduğumu unutmamıştım. Bugün sinemada değildim zaten; mitolojik bir dünyada buldum kendimi.

Clash Of The Titans'ın senaryosuna orjinal demek ne derece doğru olur tartışılır fakat bütünüyle baktığımızda filme cuk diye oturmuş. Başrol oyuncuları o kadar iyi seçilmiş ki tek bir tanesi için bile başka bir oyuncu düşünemiyorum. Hikayenin geçtiği zaman ve mekana göre atmosfer gayet güzel, müzikler şaheser, tanrılar ve canavarlar harika, dövüş sahnelerinde kesinlikle abartı yok her şey ölçüsünde beyazperdeye yansıtılmış. Diyaloglar abartısız, oyunculuk sade ama aynı zamanda zengin. Hikayenin gidişatını bozan abuk subuk bir aşk yok ortada; bize abartısız olarak yansıtılan birbirine bağlı iki karakter var. Bu karakterlerin birbirleriyle ilişkisi gayet hoş, hikayenin gidişatını bozmuyor ve insan izlerken zevk alıyor. Bana göre filmin en vurucu yeri sonu; evet beklenen bir son ve hayır kahraman ve prenses birbirlerinin kollarına atlamıyor. Aslında kahramanımız görmeye alıştığımız bir kahraman da değil; insan olmak isteyen bir tanrı-insan. Şehri ve insanları kurtardıktan sonra Pegasus'una atlayıp ardına bakmadan gitmeyi seçiyor. Onun ödülü daha sonra Tanrı Zeus tarafından verilecek.

Filmin bana göre tek eksik yanı süresi oldu, o filmi kesintisiz 6 saat izleyebilirdim, aynı zamanda Sam Worthington'ı da.

Geçirdiğim inanılmaz derecede felaket bir haftanın sonunda, beni başka bir dünyaya çektiği için Clash Of The Titans en iyi listemin ilk 10 sırasına tartışmasız girmiş durumda. Filmi izleyecekseniz mutlaka sinemada izleyin. Ben şansıma Türkçe dublajlı izledim ve gayet memnun kaldım; Alice In Wonderland fiyaskosundan sonra oldukça korkmuştum dublajdan ama yine mükemmel bir iş çıkarmışız.

Kıssadan hisseye; karşımızda fantastik türün en başarılı filmlerinden biri; harika oyuncular ve oldukça tatmin edici bir atmosfer + senaryo + müzik + kurgu var. Mutlaka sinemada izlenmesi ve en az 10 kere izlenmesi gereken bir film, tabii benim için.

B.Kumbay / 04.04.2010

Apple Airtag ile Kedi Takibi

  Özellikle yaşadığımız 6 Şubat depremi sonrası, dostlarımızın ve çocuklarımızın kaybolma riskini ortadan kaldırmak bir ihtiyaçtan öte gerek...